FLYBOYS

Bezoekerscentrum Lijssenthoek Military Cemetery


LIJSSENTHOEK MILITARY CEMETERY heeft een bezoekerscentrum met interessante en emotionele (pakkende) verhalen over de militairen die er begraven liggen. Doordat er tijdens WOI in de Westhoek enkele luchthavens gevestigd waren, rusten er ook 94 piloten op de begraafplaats. Zij kregen tijdens de zomermaanden van 2019 hun eigen THEMATENTOONSTELLING in het bezoekerscentrum, waarin hun verhalen grafisch in beeld gebracht werden.

In het TENTOONSTELLINGSCONCEPT was een verwerking van lucht en wolken belangrijk. Dit is immers het uitzicht dat piloten dagelijks te zien krijgen. De blauwe kleur van de lucht werd aangehouden in de gehele tentoonstelling. GRAFISCHE ELEMENTEN, zoals vliegtuig‘krullen’, kleurvlakken en foto’s, leidden de bezoekers doorheen de verhalen. De foto’s van de wolken werden voor deze gelegenheid speciaal gemaakt vanuit een vliegtuig. Piloot DENNIS POELMANS nam een camera mee tijdens één van zijn vluchten en zorgde zo voor ideale beelden.

De thematentoonstelling FLYBOYS zou duren van juni tot augustus 2019. Wegens groot succes werd ze tot tweemaal verlengd. Gidsen die rondleidingen geven in de Westhoek m.b.t. WOI, namen het project massaal op in hun programma’s. Lijssenthoek Military Cemetery is gelegen te 8970 Poperinge, Gasthuisstraat 67.