KATTEVENNEN COSMODROME

50 jaar maanlanding


Op 16 juli 2019 was het exact vijftig jaar geleden dat APOLLO 11 gelanceerd werd. Na enkele onbemande testvluchten en een paar mislukte pogingen, kende de missie eindelijk een grote doorbraak. De Saturnus V-raket had drie bemanningsleden aan boord, dit waren astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Zij waren de eerste personen die ooit op de maan hebben gestaan.

Om de beleving van deze spectaculaire ontwikkeling te ervaren, zette KATTEVENNEN COSMODROME GENK een heus evenement op touw in de full dome zaal. Er werden fascinerende shows getoond, tentoonstellingswanden ontwikkeld, kinderspelen bedacht en standaard huiskamers uit 1969 ontworpen waar de tentoonstellingsbezoekers de maanlanding vanuit een ander perspectief konden aanschouwen.

Séverine Poelmans GCV ontwikkelde voor deze gelegenheid GRAFISCHE EN MUSEALE TOEPASSINGEN. Er werden tentoonstellingsmuren, grafische spelletjes, plattegronden en brochures ontworpen. Deze waren zeer doeltreffend en vormden een gids doorheen het belevingscentrum. Er werd rekening gehouden met de verschillende leeftijden van de bezoekers.