HIPPO.WAR BEZOEKERSCENTRUM

Waregem


‘Hippo’ is een verwijzing naar het Oudgriekse woord paard, ‘war’ zijn de eerste letters van Waregem en staat voor oorlog. HIPPO.WAR belicht twee nieuwe aspecten over de Groote Oorlog in PERMANENTE TENTOONSTELLINGEN. De eerste vleugel vertelt het verhaal over de rol van het paard, die niet te onderschatten is. Zij stonden in voor de bevoorrading van voedsel, munitie en andere benodigdheden. Soldaten gebruikten paarden eveneens als vervoersmiddel, zowel op als langs de fronten. Tot slot waren ze belangrijk voor het trekken van affuiten. De andere tentoonstellingsvleugel vertelt over het belang van de Amerikanen, die zeer beduidend waren tijdens de bevrijding van (de regio rond) Waregem.

Talloze originele items, films en geluidsfragmenten wisselen af met informatieve panelen boordevol teksten en foto’s. Séverine Poelmans GCV stond in voor de gehele grafische vormgeving en werkte nauw samen met GrafiekGroep voor het globale concept van de tentoonstelling.

HIPPO.WAR BEZOEKERSCENTRUM werd geopend op 11/11/17 en is te bezichtigen van woensdag tot en met zondag van 14u00 tot 18u00. Het bevindt zich in het tribunegebouw op de Gaverbeekhippodroom, Holstraat 95 te 8790 Waregem.