HEELKRACHT / HEALING

Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog


Tijdens De Groote Oorlog is DE BELGISCHE WESTHOEK meer dan vier jaar lang zwaar geteisterd. Het mooie polderlandschap, met slechts een laag aantal inwoners, veranderde voorgoed in een ‘verwoest gewest’. 100 jaar later zijn flarden van deze ingrijpende geschiedenis nog steeds zichtbaar. De Eerste Wereldoorlog wordt bijgevolg op gepaste wijze herdacht door o.m. tentoonstellingen, fietsroutes & evenementen.

De tentoonstelling HEELKRACHT / HEALING brengt voor het eerst het verhaal van de Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog in beeld. De hele oorlog lang ontfermen zij zich over burgers en soldaten. Het devies: soms genezen, dikwijls verlichten, altijd troosten.

Heelkracht / Healing was een onderdeel van KUNSTENFESTIVAL WATOU, concreet was dit het off-programma te Poperinge. De tentoonstelling was te bezichtigen in Gasthuiskapel en Sint-Bertinuskerk van 30/06/2018 tot 15/09/2018. Séverine Poelmans GCV stond in voor de gehele grafische vormgeving en werkte nauw samen met GrafiekGroep voor het globale concept van het tentoonstellingsontwerp.