CONCEPT ONTWIKKELING

Museale projecten


Er zit een hele tijdspanne tussen de aanvang van een MUSEAAL PROJECT en de oplevering hiervan. Er zijn veel facetten waar rekening mee gehouden wordt in het proces van de museale vormgeving. De start, en louter het allerbelangrijkste, is het verhaal dat verteld zal worden. Alles wordt hieraan afgetoetst zodat er een allesomvattend concept ontstaat dat inhoud en vormgeving maximaal met elkaar verbindt.

Hierna wordt bepaald waarin alles, al dan niet op materialistisch wijze, zich zal vertalen. Is het interessant om de ruimte van de tentoonstelling een rol te laten spelen? Wat is er nodig om informatie over te brengen? Dit kunnen o.m. panelen, doeken, video’s, schilderijen, stickers en kinderspelen zijn. Het kan ook dat er meubels of kasten gemaakt dienen te worden. Een grote, bijkomende focus op technische onderdelen zoals duurzaamheid en weersomstandigheden, is steeds aanwezig.

Daarnaast is ook de grafische vormgeving heel belangrijk en zeer toepasselijk. Het beschikt over GRAFISCHE ELEMENTEN die zowel terugkomen tijdens de tentoonstelling als in betreffende propaganda, gidsen en websites. Op deze manier wordt een herkenbaarheid gecreëerd. Er wordt gezocht naar vormen, kleuren, lettertypes, symbolen, iconen en veel meer.