HOGENT

Goodiebag & condooms


HOGESCHOOL GENT verwelkomt ieder jaar een resem aan (nieuwe) studenten. De school biedt hen allemaal een leuke gift aan, die bestaat uit een goodiebag met boeken/brochures en gadgets.
Het leven van een hogeschoolstudent verandert meestal volledig. Tussen jeugd en volwassenheid ontstaat een hele nieuwe vorm van vrijheid. De jongeren gaan op kot en zullen daardoor zelf meer verantwoordelijkheden dragen. Op deze ‘nieuwe wereld’ zinspeelt HoGent. Niet alles in de goodiebags is verwant met school, maar met het hele gebeuren daaromheen. Informatieve brochures over studentenvoorzieningen wisselen af met stadsgidsen en condooms.

Elk jaar wordt gezocht naar een nieuwe grafische vormgeving voor de goodiebag en de gadgets. Er ontstaan TYPOGRAFISCHE COMPOSITIES. In 2018 werd op de goodiebag het woord ‘welkom’ in verschillende talen aangebracht. Iedereen mag zich welkom voelen, ook het hoge aantal buitenlandse studenten. De condooms duiden op woord- en klankspelingen. Een geluid wordt gekoppeld aan het juiste gevoel en er worden teksten gezocht die dubbelzinnig geïnterpreteerd kunnen worden. Toepasselijke afbeeldingen versterken de teksten.