FLOWERS

Bookdesign en artwork


Een oud boekje over lavendel is de basis van dit ILLUSTRATIEF PROJECT. Het was verdwaald geraakt en werd teruggevonden tijdens een verhuis. De foto’s en typografische elementen die erin staan oogden mooi. Het boekje had echter de beste tijd gehad en zou waarschijnlijk opnieuw belanden in een vergeten hoekje. Dit was een teleurstellend idee en daarom werd besloten om het een tweede leven te geven. Iedere pagina werd met een grafisch oog onder de loep genomen. Interessante elementen werden uit gepuurd, terwijl storende elementen weggewerkt werden. Bewerkingen werden uitgevoerd d.m.v. uitsneden, penseelstreken en toevoegingen van andere ‘verloren’ papiersoorten.

Het project raakt. Aangrijpende beelden, met een sterke focus op de natuur, werden gecreëerd. De persoon die het boekje in handen krijgt, wordt gedwongen om het aangepaste, aangetaste landschap te aanschouwen. Indringende blikken komen frequent terug en eisen om gezien te worden. Wat willen zij vertellen?

Om het werk meer toegankelijk te maken, werden enkele pagina’s gescand en vervolgens opnieuw gedrukt en in reeksen gepresenteerd. Toeschouwers hebben zo een bredere mogelijkheid van persoonlijke interpretatie.

Dit project wordt TE KOOP aangeboden, net zoals ander persoonlijk werk. Stuur een mailtje naar info@severinepoelmans.be voor meer informatie.