BETER BOCHOLT

Activistische partij


BETER BOCHOLT is een ACTIVISTISCHE PARTIJ die actief was in 2015 en 2016. De hamvraag luidde: ‘Hoe kan Bocholt aangenamer worden om er te wonen?’ Ook al is het dorp attractief, toch waren er aspecten die verbeterd konden worden. Het resultaat was een serie grafische posters die schreeuwden om aandacht. Ze waren gericht tegen verschillende bevolkingsgroepen en instanties.

Vervolgens werd het hele project gebundeld in EEN BOEK van 216 pagina’s. Het bevat een onderzoek met interviews en enquêtes, gesprekken met inwoners, gegevens uit plaatselijke brochures en opvattingen gemaakt op evenementen of infoavonden. Het creatieve proces van de posters wordt per thema weergegeven. Tot slot is er in het boek een verzameling foto’s van hoe de affiches het straatbeeld bereikten. Ze werden o.m. uitgedeeld op de markt en in cafés. Mensen konden ze ook zelf downloaden, afprinten en vervolgens ophangen.

Séverine Poelmans GCV was verantwoordelijk voor het CONCEPT, GRAFISCH ONTWERP en de COPYWRITING van de affiches en het boek. Er werden mensen opgetrommeld om mee te doen en andere bewoners te wijzen op de Bocholtse werkpunten die dienden verbeterd te worden.