SPOORLOOS

Gedichten uit de trein van de onwetendheid


Heen en weer en op en neer is het gevoel dat het leven soms teweegbrengt, alsof de wereld een trein is die elke persoon van her naar der brengt. Daarbij moet iedereen zelf in staat zijn om te kiezen waar hij uitstapt en weer instapt. Toch kan nooit terug worden gegaan in de tijd. Een beslissing is voor altijd, hoewel het op een later tijdstip kan worden aangepast. Keuzes, verlangens, twijfels en vele andere aspecten duiken op in het strijdtoneel. SPOORLOOS schetst d.m.v. GEDICHTEN een persoonlijk beeld van deze kwesties. O.m. liefde, lichamelijkheden en kinderherinneringen brengen het thema tot uiting.

Dat COPYWRITING in het takenpakket van een Grafisch Vormgever zit, is vanzelfsprekend. Séverine Poelmans breidt haar passie uit met dit persoonlijk werk en profileert zich graag als schrijfster met haar debuut DICHTBUNDEL SPOORLOOS. Haar drift met de Nederlandse taal is vlijmscherp. Ze combineert met foto’s die een aanvulling bieden en de sfeer vervolmaken. Hierbij kan het onverwachte en de imperfectie belangrijk zijn.

SPOORLOOS is een project dat nooit echt helemaal aanvoelt als klaar en is daarom al geringe tijd work in progress. De woorden en zinnen rijpen inmiddels 15 jaar maar worden sinds 2017 concreet op papier gezet.